מטהרי מים ברמת גן

מעוניינים לשתות מים מטוהרים נטולי חיידקים ומזיקים אחרים? כאן תוכלו למצוא את כל המידע אודות מטהרי מים: היכן קונים אותם, איך מתקינים אותם, מה התועלות שלהם, כמה הם עולים ופרטים נוספים

@@@

רוב האנשים לא סומכים על מים היוצאים מהברזים שלהם כנקיים ואיכותיים בצורה מספקת לשתייה ובדיקות רבות של מי הברז, הראו שיש הצדקה לכך. הפתרון לחיידקים השונים והאבנית של מי הברז יכול לבוא באמצעות התקנת מטהרי מים. מטהרי מים המותקנים בברזים מיועדים לניקוי החיידקים והמזיקים השונים ממי הברז. כך שלצד מתקני מים השונים גם מטהרי מים יכולים לסייע לקבלת מים נקיים.

שיטות על פיהן פועלים מטהרי מים:
  • אוסמוזה הפוכה – המים עוברים טיהור באמצעות לחץ גבוה.
  • פחם פעיל – הפחם סופח חלקיקים שונים המצויים במים.
  • סינון מכני –באמצעות מסנני מים ביתיים מסוננים חלקיקים שונים מהמים.
 
רוצים לדעת עוד אודות מטהרי מים? כאן תוכלו לקרוא מגוון רחב של מאמרים בנושא, בנוסף, תוכלו למלא טופס ואנו נדאג שיחזרו אליכם בהקדם עם פרטים נוספים
קרא עוד
א.א מעיינות בעמ

דרך בן גוריון 32 רמת גן 52573

מי זהב

ההגנה 29 רמת גן 52262

מי גל מטהרי מים

עוזיאל 75 רמת גן 52443

פתרונות לסינון וטיהור מי השתייה מגוון רחב של מטהרי מים שרות תיקונים והתקנות עבור מתקני מים חם קר שירות והתקנות מערכות אוסמוזה הפוכה חנות מי גל נמצאת ברמת גן -רחוב עוזיאל...

מטר מטהרי מים

רמת גן

חברה בעלת ניסיון של 11 שנים בתחום המים. אנו דואגים למחירים שווים לכל נפש. איכות המוצר והשירות הם קריטריון להצלחה. הצטרפו למשפחת מטר ונשמח לשרת אתכם. תחומי התמחות: מיני בר,...

שאלות ותשובות בתחום מטהרי מים

כיצד מטהרי מים ביתיים משפיעים על איכות המים?


בכמה פרמטרים ההשפעה של מטהרי מים ביתיים ברורה ולא מוטלת בספק, בעוד שבאחרים קיימת חוסר תמימות דעים בין המומחים, כאשר חלקם שרים הלל לאיכות מטהרי מים ביתיים בעוד שאחרים מתייחסים אליהם בצורה מתונה יותר. אין ספק כי מטהרי מים ביתיים מורידים את כמות החלקיקים הקולואידיים, או החלקיקים הגדולים יחסית ( גרגירי חול מיקרוסקופיים ואבנית קטנה), וכן על כמות המומסים במים, מה שבסך הכל מוריד מאוד את העכירות של מים והופך אותם לצלולים יותר ונעימים יותר למראה.

כמו כן, מטהרי מים רבים מורידים את כמות הכלור המוסף דרך קבע כאמצעי למניעת מזהמים למים, ובמידת מה משנים (ויש שיומרו, משפרים) את טעם המים. עם זאת, שני הפרמטרים הללו אינם בעלי השפעה חשובה על בריאות האדם. שני השיפורים שלפי טענת היצרנים מטהרי מים ביתיים תורמים בעזרתם לבריאותנו הם סילוק מזהמים אנאורגניים, בייחוד מתכות כבדות, וסילוק מזהמים ביולוגיים, בייחוד פרזיטים שעמידים יחסית לכלור.

אילו שיטות טיהור פועלות במטהרי מים ביתיים, והאם הן יכולות להיות מסוכנות?


שיטת הטיהור הנפוצה ביותר במקרה של מטהרי מים ביתיים היא הטיהור הפיזיקלי, היינו מערכת של מסננות (פשוט עם חורים ממש ממש קטנים) שאינה מאפשרת מעבר של חלקיקי פסולת גדולים (כמו חול) ולעיתים מונעת מעבר של חלק מן המזהמים (אך בפירוש לא את כולם). שיטת הסינון הזו בעיקר תורמת לאיכות הוויזואלית של המים, כלומר המים יוצאים יותר צלולים, בלא להשפיע באופן משמעותי על ההשלכות הבריאותיות של צריכת המים.

בנוסף, מטהרי מים ביתיים עושים שימוש בתהליך אנטי מיקרוביאלי כלשהו, בדרך כלל אור אולטראסגולי (UV) או מערכת מסננות וטיפול כלואורידי. שתי השיטות הללו אמורות לטפל בחלק גדול מן המזהמים, אך הן לא מטפלות בכולם (ולכן גם לא מחליפות את הצורך להרתיח מים במקרה הוראה של משרד הבריאות), ומאידך בדרך כלל רמת המזהמים במי שתיה בישראל כה נמוכה עד כי אין צורך ממשי בטיפול אנטימיקרוביאלי סדיר.

בנוסף, מחקרים מסויימים מראים כי שיטות טיהור מסויימות עלולות דווקא להגדיל את כמות המזהמים, שיכולים להתרבות על מצע אותן המסננות (ולכן כה חיוני להחליף את הפילטרים לפי הוראות היצרן). לסיכום, מה שבאמת חשוב הוא הטעם והאם אתם מעדיפים אותו עם מטהרי מים ביתיים או בלעדיהם.

ברשותנו בר מים ביתי הפועל על כמה שיטות סינון ואור אולטרא סגולי. האם עדיין יש צורך להרתיח את המים?

חד משמעית כן. תקני האיכות של מי השתיה בישראל נבנו לפי גישה מחמירה ביותר, ולפיכך איכות המים הזורמים במערכת הברזים בישראל לא נופלת מאף מדינה מערבית ומפותחת.

אי לזאת, יצרני מתקני טיהור מעם למיניהם, כולל יצרני בר מים ביתי, מסתמכים על איכות המים הגבוהה בברזים. תהליכי הטיהור הנהוגים באותם מתקני טיהור אולי משפרים במידת מה את התכולה המיקרוביאלית של המים, ובעיקר משפיעים על פרמטרים אחרים של המים כמו עכירות, טעם וטמפרטורה, אך בפירוש לא מחליפים הרתחה במקרה הצורך.

כתבות נוספות שיעניינו אותך

מטהרי מים - למה צריך את זה

מטהרי מים - למה צריך את זה

מעת לעת אנו שומעים על הצורך של תושבים בערים שונות לטהר את המים שלהם , מה יותר הגיוני משימוש במטהרי מים על כל מקרה שלא יבוא? ברוב הערים בארץ...