enter-article מים מינרליים - על בריאות ומיתוסים - מרכז מתקני מים הישראל
מתקני מים » מאמרים וחדשות » מים מינרליים - על בריאות ומיתוסים

מים מינרליים - על בריאות ומיתוסים


שוק המים המינרליים נהנה מצמיחה במכירות כל שנה, האם במינירליים נמצא זהב?


על פי נתונים שמפרסמות רשתות שיווק שונות, שוק מים מינירליים בישראל נהנה כל שנה מגידול של 9 אחוז, ובסך הכל ממכירות של קרוב למיליארד שקל.

מתוך סך המכירות, 38 אחוז מהם מגיעים מהשוק של בר מים ביתי בעוד שהשאר מגיעים ממכירות מים מינרליים בבקבוקים.


מה גורם לציבור לרכוש מים מינירליים בבקבוקים או בר ביתי?
 
בטרם נענה על שאלה זו, רצוי להבין תחילה את הנתונים הנ"ל. על פי הערכות שונות משפחה ישראל צורכה ארבע אלף ליטר מים לשתייה בשנה.

אם אותה משפחה ממוצעת תעדיף לצרוך מים אלו באמצעות בר ביתי או באמצעות בקבוקים מים מינרליים שמחירם נע סביב 8 שקל לבקבוק חצי ליטר, אזי שהרווח של חברת מים מינרליים מאותה משפחה יכול להגיע ליותר מ60 אלף שקל. אנחנו מדברים כאן על משפחה אחת!


מה זה מים מינרליים?
 
מים מינרליים הם מים שמכילים חומרים מומסים דוגמא גזים, גופרית, מלחים וכמובן מינרליים טבעיים. המים מופקים ממקורות תת קרקעיים המתגלים בטבע.

הפקת מים ממקומות אלו מעוררת לא אחת ויכוח ציבורי נוקב, שכן מדובר בקניין ציבורי (הפקת מים אלו נעשית במעיינות, נחלים, אגמים, נהרות, ומקווים של מים), קניין שיש להזכיר לא נמצא בשפע בישראל.

הויכוח הפך להיות נוקב בשנה האחרונה בעקבות ההחלטה לאפשר לאותן חברות מים מינרליים לשאוב מים ממי תהום, דבר שיכול לגרום נזק עתידי למקורות המים בישראל.

 
מים מינרליים ובריאות
 
מים מינרליים כאלו הנקנים בבקבוקים וכאלו הנמצאים בכל בר מים ביתי, נתפסים כמים בריאים יותר ממי ברז.
מים מינרליים

הסיבות לכך הן:
  • מים מינרליים הם מים טבעיים שלא עוברים טיהור כימי.
  • מקורות מים מינרליים מפוקחים על ידי משרד הבריאות.
  • בצריכת מים מינרליים קל לדעת אילו מרכיבים תזונתיים יש להם (מצוין על הבקבוק), להבדיל ממים מהברז שלא ברור מה הם הערכים התזונתיים שיש להם וכמה.

ובכל זאת, ישנם דברים שצריכים לדעת על מים מינרליים אשר יכולים להשפיע על הבריאות שלנו מהצד הלא טוב:

  • מבדקים שנערכו בשנים האחרונות גילו שכמות החיידקים במים מינרליים גבוה מבמי ברז. הסיבה היא פשוטה, מאחר והמים לא עוברים סינון כימי אזי שלאורך זמן חיידקים שנמצאים בבקבוק שורדים. אם זאת חברות מים מינרליים טוענות שאין הדבר מסוכן.
  • ערכם התזונתי של מים מינרליים דומה לערכו התזונתי של מי ברז. זאת למרות המחשבה שמדובר במים בעלי ערך תזונתי שונה באופן מהותי.
  • תוקפם של מים מינרליים מוגבל בתאריך מסוים. אחריו המים הופכים אסורים לשתייה.
  • בר מים חייב להיות נקי  וסגור. אם הוא פתוח אזי שאחרי יומיים, המים הופכים להיות אסורים לשתייה.


עוד באותו נושא

מטהרי מים - למה צריך את זה

מטהרי מים - למה צריך את זה

מעת לעת אנו שומעים על הצורך של תושבים בערים שונות לטהר את המים שלהם , מה יותר הגיוני משימוש במטהרי מים על כל מקרה שלא יבוא? ברוב הערים בארץ...

חברות מים מינרליים - מה הן מציעות לנו?

חברות מים מינרליים - מה הן מציעות לנו?

בהיעדר תשתית תשתית מים ראויה ועם אינספור התרעות ואזהרות ממקורות שונים על מצב המים בישראל, מה הפלא שרובנו בוחרים בחברות מים מינרליים? רוב...

בר מים ביתי - כל הסוגים, כל המחירים

בר מים ביתי - כל הסוגים, כל המחירים

רכישת מתקן מים ביתי מאפשר אספקה קבועה של מים בריאים ונקיים בבית. אז על איזה מתקן אתם הולכים? לא כולם ששים לשתות מים מהברז על שלל חיידקיהם...

כיצד מתחזקים בר מים ביתי

כיצד מתחזקים בר מים ביתי

אחזקת בר מים הוא לא עניין של מה ובכך. מיד תראו, שגם בר מים ביתי דורש שתתנו לו תשומת לב סוף-סוף הקדמה הטכנולוגית לקחה חלק בחייכם, סוף-סוף רכשתם...

בין תמי 4 למי עדן - על מה המלחמה ומי צודק?

בין תמי 4 למי עדן - על מה המלחמה ומי צודק?

  המאבק בין תמי 4 למי עדן איננו רק מאבק על כיסו של הצרכן, אלא זה מאבק על גישה שלמה בתחום צריכת המים לאחרונה שמענו בחדשות לא מעט על המאבק...

string(42) "categoryחברות מים מינרליים"